Piepjonge stadsgids start fietstour door Den Haag

VideoNog maar dertien jaar oud is hij, maar nu al heeft hij zijn eigen onderneming. Brent Meelhuysen uit Den Haag verzorgde vandaag zijn eerste 'The Hague Bike Tour', waarmee hij zijn gasten al fietsend de stad laat zien. Het startschot hiervoor werd gegeven door niemand minder dan burgemeester Pauline Krikke.

Op het pleintje voor Paleis Noordeinde stond Brent vanmorgen vroeg - in het bijzijn van zijn gezin - zijn eerste gasten op te wachten. ,,Ik ben er helemaal klaar voor'', laat hij zich enthousiast uit. Van zenuwen zijn geen sprake, hij heeft juist ontzettend veel zin om zijn eerste tour te gaan fietsen.

Maar voordat het programma echt van start gaat, handelt de jonge ondernemer eerst een aantal formaliteiten af. De laatste voorbereidingen worden getroffen om de burgemeester te kunnen ontvangen en de gasten worden aangemeld, waarna zij de voorwaarden voor deelname aan de tour tekenen. Vervolgens geeft burgemeester Krikke het officiële startschot en wenst ze Brent veel succes met zijn gloednieuwe onderneming.

Na dit officiële moment kan de fietstour beginnen. Bijna, want hier zijn natuurlijk wel fietsen voor nodig. Voor de gasten die geen eigen fiets bij zich hebben heeft Brent een nabijgelegen fietsverhuurder paraat staan die een ieder van een mooie tweewieler voorziet. Na een korte uitleg over het verkeer in Den Haag gaat de groep - keurig achter elkaar aan - gids Brent achterna. 

Interactief

Quote

Ik hou ervan om verhalen over mijn stad te vertellen en daarom besloot ik The Hague Bike Tours te starten

Brent Meelhuysen

De tocht voert door de oude binnenstad, maar ook door de internationale zone van de stad en langs de zee. Onderweg vertelt Brent over de Haagse geschiedenis, waar hij veel vanaf blijkt te weten. Hierbij komen alle highlights van de stad aan bod, maar ook verschillende plekken die minder bekend zijn. 

Onderweg doet Brent regelmatig een beroep op de kennis van zijn gasten, maar ook wanneer zij vragen hebben is hier genoeg ruimte voor. ,,Het is een interactieve en persoonlijke fietstocht, en dat is precies wat deze tocht onderscheidt van de al bestaande fietstochten'', legt Brent uit. Zo vertelt hij ook geregeld over zijn eigen ervaringen met de stad, wat hij met alle liefde doet.

Dit is dan ook precies de reden dat hij The Hague Bike Tours opgezet heeft. ,,Ik hou ervan om verhalen over mijn stad te vertellen en daarom besloot ik The Hague Bike Tours te starten.'' Met name de combinatie van de binnenstad en de stranden vindt hij bijzonder.

Bakkerij

Vanaf dit weekend kan elke zaterdag- en zondagochtend deel worden genomen aan de The Hague Bike Tour. Op zaterdag legt de gids in het Nederlands uit, op zondag in het Engels. De tochten beginnen om 10.00 uur en duren zo'n tweeënhalf tot drie uur. Halverwege wordt er pauze gehouden bij de oudste bakkerij van Den Haag. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag