Pier drie dagen podium voor spectaculaire panorama-selfie

VideoDe Scheveningse Pier staat vanaf vandaag drie dagen in het teken van de zogenoemde 'Panorama-selfie'. Na het wereldberoemde panorama van Mesdag komt Den Haag hiermee met een modern alternatief. 

Het is voor het eerst in Nederland dat er een heuse panorama-selfie gemaakt kan worden. Het concept is afkomstig van het Belgische bedrijf Panora.me en moet nu Den Haag (inter)nationaal beter op de kaart zetten. ,,Met een moderne variant van het welbekende panorama van Mesdag'', legt Anouk Sprangh van Den Haag Marketing uit. ,,Op een unieke manier geeft zo'n selfie een heel mooi beeld van Den Haag.''

Rond het middaguur zijn Sprangh en Deborah de Visscher, projectmanager bij Panora.me, klaar voor het driedaagse selfie-festijn. De Visscher legt uit dat voor Scheveningen als toneel van de foto is gekozen vanwege het 'wow-effect' dat men volgens haar krijgt op de Pier. ,,Je staat boven de zee, hebt uitzicht op enerzijds het strand en anderzijds het enorme reuzenrad. En dit allemaal in één video.'' Veel mensen maken volgens haar selfies zonder dat zij nog iets van hun omgeving meekrijgen. 

Haagse achtergrond

Mario Lier uit Den Haag zit op dat moment dat Sprangh en De Visscher zich gereed maken al een tijdje enthousiast te wachten tot hij een selfie kan nemen. Hij is de eerste die op de foto gaat. ,,Ik heb het zelf ook al verschillende keren geprobeerd om een selfie met Haagse achtergrond te maken, maar gooide deze foto's eigenlijk altijd weg.'' De foto die hij zojuist heeft gemaakt gaat hij thuis rustig bekijken. ,,En als ook deze niet gelukt is, dan kom ik morgen gewoon terug'', zegt hij gekscherend. 

Miek en Pascal uit België, die in Scheveningen op vakantie zijn, zijn al voordat zij de foto rustig bekeken hebben dik tevreden. ,,Het is een mooi aandenken aan onze vakantie'', legt Miek uit. Een uniek aandenken ook, zeker omdat zij en haar man Pascal normaliter nooit selfies maken. ,,We zijn niet zo verliefd op onszelf.'' Maar wel op elkaar gelukkig, bevestigen zij voordat zij verder flaneren over de Pier. 

App

Maar hoe werkt zo'n panorama-selfie nu eigenlijk? De Visscher legt uit dat selfie-nemers een smartphone in hun hand krijgen met hierop een speciale app. Deze app stuurt vier camera's aan. Één op de smartphone zelf en drie die bovenop de Bungy-toren aan het eind van de Pier bevestigd zijn. De app zorgt ervoor dat alle camera's hun werk doen. Het resultaat? Een selfie in de vorm van een video die vanaf de selfie uitzoomt naar een wijds uitzicht, een panorama dus. 

Wie graag zelf een panorama-selfie wil maken, kan zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 18.00 uur terecht op het bovendek van de Pier. 

Volledig scherm
Morgen en overmorgen kunnen liefhebbers nog terecht voor een panoramaselfie. © Remko de Waal

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag