Volledig scherm
© ANP XTRA

Plan: Eerste Hulp op terrein Schakenbosch

Een nieuw gezondheidscentrum op het terrein Schakenbosch in Leidschendam kan het gat dichten dat is ontstaan door de sluiting van de Eerste Hulp en daarmee de huisartsenpost in ziekenhuis Antoniushove.

 De vestiging van een Eerste Hulp, huisartsenpost, huisartsenpraktijk en apotheek staan in de intentieverklaring die de eigenaar/ontwikkelaar van de grond heeft getekend met de gemeente. Behalve het centrum wil MeyerBergman Erfgoed Ontwikkeling er ook ruim 300 woningen bouwen.

Hoe het gezondheidscentrum wordt opgezet, is nog niet duidelijk. ,,We hopen de ambitie de komende jaren van de grond te krijgen'', zegt Tijmen Schrauwers namens de projectontwikkelaar.

Omwonenden Kirstine de Vlaming, huisarts, Jan van Vliet en Vincent van den Bergen lanceerden eerder een plan voor woningen voor 60-plussers op Schakenbosch met daarbij ruimte voor een huisarts, fysiotherapie, bewegingstherapie en thuiszorg. Het groen op Schakenbosch zou een gezamenlijke tuin kunnen worden voor zowel nieuwe bewoners als die uit de omgeving. ,,Wij praten in een klankbordgroep mee met de ontwikkelaar'', zegt Van den Bergen.

Een aantal omwonenden is bezorgd over het volume van de bouwplannen op het terrein.

  1. Delft in schijnwerpers door prachtig verlichte Oostpoort
    PREMIUM

    Delft in schijnwerpers door prachtig verlichte Oostpoort

    De rond 1400 gebouwde Oostpoort is eindelijk verlicht. Dat heeft de enige overgebleven stadspoort van Delft te danken aan een (protest)actie van Onafhankelijk Delft, gisteravond. De partij van Martin Stoelinga (foto) ‘was het wachten zat’, aldus de fractievoorzitter. De gemeenteraad nam in december 2016 een motie van OD aan om de Oostpoort ten behoeve van toeristen en Delftenaren te verlichten. Stoelinga: ,,In het eerste kwartaal van 2017 zou het college het realiseren. Het is er nog niet. Daarom betalen we de verlichting maar uit eigen zak.’’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

poll

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

  • Ja (72%)
  • Nee (23%)
  • Neutraal (5%)
3926 stemmen