Volledig scherm
Het sportstrand van Scheveningen bij Noordelijk Havenhoofd. © Frank Jansen

Plan voor camper- en surfpark bij Beach Stadium op Scheveningen

De strandtentexploitanten in Scheveningen en Groep de Mos pleiten voor een nieuw groot camper- en surfpark naast het Beach Stadium aan de Strandweg. Campers en surfbusjes kunnen er dan parkeren en met uitzicht op zee overnachten.

Quote

Den Haag moét gewoon een camper­plaats hebben, als ze de ambitie heeft ‘toeristenstad’ te zijn.

Erik Romijn

,,We hebben een parel in handen. Dit kan de mooiste camperplaats van Europa worden,’’ zegt André Triep. De Hagenaar is eigenaar van strandclub WIJ, spreekt als voorzitter van de Vereniging Voor Strandtentexploitanten in Scheveningen en is tevens bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Den Haag.

Scheveningen is al het surfwalhalla van Nederland, zegt Triep. En door de vergrijzing zijn er steeds meer campers op de weg, concludeert hij. ,,Die parkeerplaats naast het stadion ligt er al en is vaak leeg. En de mensen die er in de toekomst met hun bus of camper overnachten kunnen dan gebruik maken van de faciliteiten in het stadion, het sanitair en de douches.’’

Ondernemer Erik Romijn die nu de camperplaats runt bij Ypenburg, noemt Scheveningen een droomplek. Zijn contract voor de camperplaats naast het Prins Clausplein loopt in 2020 af. ,,Ik ben al 3,5 jaar in Den Haag naar een alternatief aan het zoeken, maar er is nergens ruimte. Den Haag moét gewoon een camperplaats hebben, als ze de ambitie heeft ‘toeristenstad’ te zijn. We moeten out of the box denken, en die plek in Scheveningen is perfect.’’ Elke week doen nu nog 150 campers de ‘camping’ in Ypenburg aan. ,,Die doelgroep moeten we niet laten schieten,’’ aldus Romijn.

Parkeerplekken

Groep De Mos ondersteunt het plan. Raadslid Ralf Sluijs gaat zich er hard voor maken. Door de komst van een parkeergarage in het noordelijk havengebied dreigen dáar de vrije parkeerplekken te verdwijnen, aldus de partij. ,,En die garage zal slechts toegankelijk zijn voor voertuigen van maximaal 2.20 meter hoogte. De surfbusjes en campers vallen dan automatisch buiten de boot en dat is natuurlijk doodzonde,’’ aldus Sluijs.

Triep van de strandtenthouders én ondernemer Erik Romijn hopen dat de gemeente gaat doorpakken met hun idee. Groep de Mos gaat het plan in ieder geval aankaarten in de gemeenteraad en bij het college.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag