Op het Koningsplein is de eerste plantenbieb van Rachel van Duijn (r) en Astrid van der Hoek (l) geopend. De plantenbieb is een plek waar buurtbewoners stekjes en plantjes met elkaar kunnen ruilen of doorgeven.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het Koningsplein is de eerste plantenbieb van Rachel van Duijn (r) en Astrid van der Hoek (l) geopend. De plantenbieb is een plek waar buurtbewoners stekjes en plantjes met elkaar kunnen ruilen of doorgeven. © Henriette Guest

Planten, zaden en stekjes: Geen boeken maar groen uitwisselen in de uitleenkastjes

Minibiebs of buurtleeskasten zijn al een vertrouwd verschijnsel. Als het aan jongerenwerker Rachel van Duijn en stagiaire opbouwwerk Astrid van der Hoek ligt krijgt Den Haag nu ook uitleenkastjes om planten, zaden en stekjes met elkaar te delen. Afgelopen week is op het Koningsplein het eerste exemplaar in gebruik genomen.

  1. Door dementie vergeet Hans constant woorden, maar melodieën zitten in zijn hoofd ‘getimmerd’
    PREMIUM

    Door dementie vergeet Hans constant woorden, maar melodieën zitten in zijn hoofd ‘getimmerd’

    Hans (85) mag dan dementerend zijn, zingen kan hij als de beste. Melodieën zitten ‘in zijn hoofd getimmerd’. Zeker de Matthäus Passion die hem herinnert aan zijn jeugd. Hans is een van de leden van het Participatiekoor dat voor een derde uit mensen met dementie bestaat. Zij worden stuk voor stuk begeleid door twee ‘mantelzingers’. ,,Ik zing de hele dag, het geeft me energie.”
    Delft

In samenwerking met indebuurt Den Haag