Volledig scherm
Het theatertje Warenar met 77 zitplaatsen blijft bestaan en tijdens een geplande grote renovatie open.

Podiumbeesten zijn blij: minitheatertje Warenar blijft open

Podiumbeesten en Wassenaarders krijgen hun zin: theater Warenar wordt gered. Het mini-theatertje met 77 zitplaatsen wordt onderdeel van een groter renovatieplan. Door woningen toe te voegen op het terrein wordt het project met theater financieel haalbaar.

Dat Wassenaar zijn enige podium wil behouden was al duidelijk. Een handtekeningenactie om het theater vooral niet te verkopen en zeker niet te sluiten leverde onder artiesten en Wassenaarders duizenden handtekeningen op.

Maar de voorstanders moeten nog wel een lange adem hebben, want de plannen gaan morgen de politieke molen in. Het duurt nog wel even voordat alle besluiten definitief zijn genomen. Maar de belangrijkste partijen zijn het met elkaar eens. Dat zijn het gemeentebestuur, grondeigenaar parochie H. Augustinus en exploitant stichting Beheer Warenar (SBW). De gemeenteraad, die uiteindelijk de beslissing neemt, vergadert er morgen voor het eerst over.

Nieuw gebouw

Door met name het Warenar-gebouw náást het theater te laten herontwikkelen, kan ook het theater worden opgeknapt. De foyer en kantoren uit het oude Warenar-gebouw komen terug in een nieuw gebouw. Daarnaast worden minimaal vijftien nieuwe koopwoningen gebouwd. Het eigendom en de exploitatie komen in handen van de ontwikkelaar van de nieuwbouw. Op deze manier wil het Wassenaarse gemeentebestuur de toekomst van het theater veiligstellen op een financieel haalbare en duurzame manier.

Warenar blijft subsidie krijgen tot de zomer 2021 zodat voorstellingen door blijven gaan. Ook tijdens de renovatie blijft Warenar open.

  1. Milieuactivisten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    Milieuacti­vis­ten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    De milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol rebellie’ organiseren in Den Haag. In een filmpje op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht soortgelijke taferelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag