Volledig scherm
Sem de Wilde bij de trieste restanten van zijn Semtrade BV. © AD/Remco Zwinkels

Politie: 'Brand Honselersdijk is niet aangestoken'

De grote brand die afgelopen weekeinde woedde aan de Veilingweg in Honselersdijk, is naar alle waarschijnlijkheid niet aangestoken. Dat stelt de politie. Mogelijk is kortsluiting de oorzaak geweest van de vlammenzee, waar de brandweer haar handen vol aan had. Vier bedrijven, Semtrade bv, Klich Auto's, Flex Cooling en Presscon, werden getroffen.

Het is de vierde grote bedrijfsbrand in Westland in een jaar tijd. Op 2 oktober legde een uitslaande brand opslagruimtebedrijf Midi-Unit aan de Industriestraat in Naaldwijk in de as. Op 13 januari kreeg Wateringen te maken met een brand in een grote loods waarbij veel asbest in de naastgelegen woonwijken terecht kwam. En op nieuwjaarsdag brandde ijzerwarenhandel Gardien tot de grond toe af.

De brandweek deed er drieënhalf uur over om de vlammenzee onder controle te krijgen. De schade is groot. Van het bedrijfspand zelf is nagenoeg niets meer over en ook de auto's en trucks die binnen stonden zijn volledig uitgebrand. 

Brand
,,Ik ging hier zaterdag om 18.00 uur weg'', vertelde Sem de Wilde, eigenaar van Semtrade bv eerder. ,,Alles was in orde. Maar rond half één kreeg ik van bekenden het bericht dat het mis was. Semtrade stond in brand." Degene die als eerste iets van de situatie merkte was een bewoner van de woning naast Semtrade BV. Hij werd gealarmeerd door het feit dat zijn televisie uitviel. ,,Hij is dus gelukkig wel op tijd weggekomen. Zijn twee katten niet, die hebben de vlammenzee, net als Semtrade en de andere drie bedrijven Klich Auto's, Flex Cooling en Presscon, niet overleefd."

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag