Volledig scherm
De politie gaat vandaag verder met het onderzoek naar een fatale schietpartij in 2014 op de Gravin Marialaan in Leidschendam. © Regio15

Politie doet weer onderzoek naar fataal schietincident in Leidschendam in 2014 waarbij de 28-jarige overleed

De politie gaat verder met het onderzoek naar de fatale schietpartij op de Gravin Marialaan in Leidschendam waarbij de 28-jarige Hasin Tahiri in 2014  om het leven kwam. 

Het onderzoek is volgens de politie noodzakelijk omdat het hoger beroep tegen de twee verdachten, die eerder werden vrijgesproken, eind dit jaar begint. Bij het onderzoek probeert de politie een beter beeld te krijgen van het plaats delict. 

Op woensdag 3 september 2014 wordt de 28-jarige Hasin Tahiri tegen zijn wil meegenomen vanuit Leiden. Tijdens een vluchtpoging in Leidschendam wordt hij neergeschoten. Tahiri is zwaargewond. Hij kon het verhaal over zijn ontvoering nog vertellen tegen de politie, maar dat was een van de laatste dingen die hij gedaan heeft. Op 4 september overlijdt hij in het ziekenhuis. 

Na het schietincident worden twee verdachten aangehouden, maar zij worden later vrijgesproken. 

Volledig scherm
Het politie-onderzoek in de Gravin Marialaan in Leidschendam na het fatale schietincident in 2014. © Archieffoto/Jos van Leeuwen

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag