Volledig scherm
De beschoten barbershop in Rijswijk. © LEEUWEN, JOS VAN

Politie geeft beelden vrij van schutter die Rijswijkse barbershop onder vuur neemt

VideoDe politie heeft beelden vrijgegeven van de schutter die eind augustus met een automatisch vuurwapen een Rijswijkse barbershop onder vuur nam. Het motief voor het spervuur is nog altijd onduidelijk, zo liet een woordvoerster van de politie weten in de uitzending van Opsporing Verzocht.

Op de beelden is te zien hoe een man op de Lindelaan staat en met een automatisch vuurwapen een serie kogels op de kapperszaak afvuurt. Daarna draait hij zich om en sprint weg. Ook zijn er camerabeelden getoond die laten zien hoe de kogels in het interieur van de zaak inslaan en bijna nog brand ontstaat.

De woordvoerster van de politie hint in de uitzending op twee mogelijke motieven. Zo zou de beschieting te maken kunnen hebben met een geëscaleerde ruzie in mei van dit jaar. Toen besloot een Haagse kapper met acht mannen om de kappersstoelen uit de barbershop te trekken, omdat er ruzie over de betaling was ontstaan. Opvallend genoeg vond de schietpartij plaats in de nacht voorafgaand aan de rechtszaak rond die knokpartij. Maar uit getuigenverklaringen zou ook blijken dat er mogelijk een ruzie in de relationele sfeer aan ten grond kan liggen.

Schutter

De schutter droeg donkere kleding en een grijze broek. Tussen de broek en de jas, lijkt hij iets roods te dragen. De politie vraagt getuigen die de man mogelijk gezien hebben om contact op te nemen.

De beschoten kapperszaak ging na de kogelregen gewoon weer open, maar is op last van de Rijswijkse burgemeester Michel Bezuijen alsnog voor drie maanden gesloten.

Deze video werd gemaakt na de beschieting. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag