Politie houdt demonstrerende huisartsen tegen bij Binnenhof, groepje alsnog in gesprek met Kuipers

met videoPolitie heeft vrijdagmiddag demonstrerende huisartsen tegengehouden bij het Binnenhof. De groep vertrok vanaf de demonstratie op het Malieveld in Den Haag, waar de actievoerders aandacht vroegen voor de drukte in de huisartsenzorg. Gezondheidsminister Ernst Kuipers zou naar de demonstratie komen, maar door de uitgelopen ministerraad kon hij niet meer aanwezig zijn.

23 reacties

 • J. Schottelndreier

  1 maand geleden
  @Folkers: Nee, peulvruchten (bruine bonen, witte, capucijners, lupine) komen uit NL. Kikkererwten en linzen uit Zuid-Europa, biologische soja tegenwoordig ook. Voor de biologische soja die wél van buiten EU komt, wordt geen regenwoud gekapt. Daarnaast: een rund verteert 20x meer dan een mens per dag, er zijn er bijna 4 miljoen. Zet dat eens naast het aantal mensen dat peulvruchten eet ipv vlees.
 • Matt Hew

  1 maand geleden
  @ Schottelndreier Bijzonder hoe mensen als u de reactiemogelijkheid bij artikelen met compleet andere inhoud telkens weten te misbruiken voor dit soort reacties. De huisartsen moeten zich teveel bezighouden met de uitvoering van stompzinnige regels van verzekeraars en extra taken met steeds minder geld en daar zijn ze op tegen. Punt
 • folkers

  1 maand geleden
  J@Schottelndreier, mag ik u attenderen dat Vega zoals soja en peulvruchten en noten veel uit midden Amerika komen (meestal nog bespotten met DTR) via formaldehyde gas (tegen schimmelvorming) hier in schepen aankomen. Dit voor fabricage voor Vega burgers & melk vervangers. Dus oerwouden worden hiervoor gekapt. Dus wel wat genuanceerder onderbouwen graag en niet alles afgeven op onze boeren en hun producten.
 • J. Schottelndreier

  1 maand geleden
  De artsen smeken ons om minder vlees en zuivel te eten, want ze krijgen het te druk, de zorg wordt onbetaalbaar. 7 vliegen in 1 klap bij veel minder dieren, hogere vleesprijs en subsidie op vervuilende productie ombuigen naar schoon landschapsbeheer: - weer meer boeren na 50j decimering door de schaalvergroting via Rabo en CDA - rijkere natuur / stopt uitsterven, - minder Amazone gesloopt voor al dat veevoer, - waterpeil omhoog stopt paalrot onder woningen, - minder viruskweek in massastallen
 • Ankie vd Bijl

  1 maand geleden
  Hoezo democratie, staan de huisartsen ook met mokers auto's in elkaar te slaan? Gaat deze regering zo om met zijn burgers! Zelf zo corrupt zijn naar alles en iedereen en als ze zich bedreigd voelen dan laten beschermen door politie! Ik ben ook bedreigd maar werd niet beschermd door politie moest het zelf maar uitzoeken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag