Volledig scherm
Agenten kregen zondagochtend een melding van mogelijk steekincident Den Haag Albardastraat. In een woning daar treffen zij een overleden persoon aan. © Regio15

Politie komt met reconstructie dodelijke steekpartij Albardastraat

De politie houdt binnenkort een reconstructie van de dodelijke steekpartij in de Albardastraat in Den Haag op 18 september vorig jaar, waarbij een 46-jarige man om het leven kwam. De reconstructie moet meer duidelijkheid geven over de gebeurtenissen op die dag.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 28-jarige Jerry van den B. ervan het slachtoffer om het leven te hebben gebracht. De steekpartij vond plaats in zijn woning. Daar vindt ook de reconstructie plaats. De verdachte zou het slachtoffer in hals en schouder hebben gestoken.

Gedronken

Tijdens een zogenoemde proforma-zitting stemde de verdachte in met de reconstructie in zijn woning. ,,Ik doe dit voor jullie”, zei de verdachte tegen de rechters. ,,Dan kunnen jullie zien hoe ik me heb moeten verdedigen.” Hij voegde eraan toe dat hij zich bewust is ‘van de tragische afloop’ van de steekpartij. Volgens de verdachte viel het slachtoffer, zijn buurman, hem in zijn woning aan. Beide mannen zouden flink gedronken hebben.

Tijdens de zitting werden de familie van de verdachte en de familie van het slachtoffer strikt gescheiden van elkaar, vanwege de gespannen onderlinge verhoudingen. Op 7 mei is er een volgende zitting in de zaak.

Het is de bedoeling dat voor die tijd de reconstructie is gehouden.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag