Volledig scherm
Ter illustratie © ANP XTRA

Politie valt meerdere woningen binnen om dna af te nemen

De politie heeft gisteravond in Den Haag, Leiden, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Pijnacker, Delft en Wassenaar vijftig invallen gedaan. Eén van de redenen voor de invallen is het afnemen van dna van veroordeelden.

Personen die zijn veroordeeld of nog worden verdacht kunnen worden verplicht om dna af te geven. Mensen die dit mandaat hebben genegeerd konden gisteren op bezoek van de politie rekenen.

De politieactie richtte rich verder ook op het incasseren van openstaande boetes en veroordeelden die hun celstraf ontlopen. In totaal zijn zeven personen aangehouden, onder wie een 52-jarige Haagse die nog een half jaar cel te goed heeft. Ook werd er voor drieduizend euro aan boetes geïnd, vier rijbewijzen gevorderd en beslag gelegd op een BMW-5. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Milieuactivisten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    Milieuacti­vis­ten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    De milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol rebellie’ organiseren in Den Haag. In een filmpje op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht soortgelijke taferelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag