Volledig scherm
Ter illustratie © Rijnhout Media

Politiek reageert geschrokken op leegloop bij Haagse politie

In de Haagse politiek is geschrokken en bezorgd gereageerd op de ‘krepeersterkte’ bij de politie in de Eenheid Den Haag, waarover deze website vandaag berichtte

Quote

Te veel criminelen hebben vrij spel

Pieter Grinwis, CU/SGP

Ondanks de toestroom van aspiranten, loopt het aantal agenten bij de Eenheid Den Haag terug. Geregeld zijn er situaties waarbij één agent en één rechercheur een bureau bemannen. Vakbond ANPV uit haar zorgen.

De CU/SGP noemt de situatie onacceptabel en D66 eist maatregelen om te voorkomen dat de situatie gevolgen heeft voor de veiligheid op straat. PvdA’er Martijn Balster noemt de zaak ‘zorgelijk’ en heeft het stadsbestuur naar de oorzaken gevraagd.

Zaken blijven liggen

CU/SGP fractievoorzitter Pieter Grinwis: ,,Ik maak me grote zorgen over de gevolgen. Zaken blijven liggen door een tekort aan mankracht. Te veel criminelen hebben vrij spel. Dat gaat ten koste van de veiligheid en de leefbaarheid in onze stad.” Hij hoopt dat het stadsbestuur samen met de politie alles op alles zal zetten om de ‘negatieve spiraal’ om te draaien.

Vier maanden wachten om aangifte te doen

D66 wil weten om hoeveel agenten per bureau het nu precies gaat en hoeveel zaken op de plank blijven liggen. Het gebrek aan personeel leidde er onlangs in Voorburg toe dat er een wachttijd van negen dagen was om aangifte te doen van gestolen kentekenplaten. Een Haagse advocaat meldde vandaag op Twitter dat zij net bericht had gekregen van de politie dat voor haar cliënt een wachttijd gold van vier maanden om aangifte te doen voor een mensenhandelzaak. Hierop reageerde de politie met een verzoek om contact op te nemen.  

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag