Volledig scherm
Arjen Kapteijns (GroenLinks), Janneke Holman (PvdA) en Peter Bos (HSP) op Plein 1813. © Arjen Kapteijns

Politieke partijen: 'Israëlische ambassade niet naar Plein 1813'

Plein 1813 is geen geschikte locatie voor de Israëlische ambassade, vinden coalitiepartij GroenLinks en oppositiepartijen PvdA, Haagse Stadspartij en Partij voor de Dieren. ,,De veiligheid van de mensen die er wonen kan niet gegarandeerd worden'', meent Arjen Kapteijns van GroenLinks.

De staat Israël heeft al een pand aan het Haagse plein gekocht, maar het land moet maar opnieuw met de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid om tafel zeggen de critici.. 

Behalve de veiligheid van de bewoners is ook het verdwijnen van groen (onder meer veertig bomen) door de beschermingsmaatregelen aan het plein de linkse partijen een doorn in het oog.  Al eerder werd er onder meer al geklaagd over het feit dat het  verbouwen van het monumentale pand tot onherstelbare schade zal leiden. 

Niet logisch

Bewoners zijn ook ongelukkig met de toekomstige buren.  ,,Omdat er specifieke veiligheidseisen aan de ambassade van Israël worden gesteld, is deze locatie niet passend, geschikt en logisch'', schrijven ze in een brief aan onder meer de Haagse gemeenteraad. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Plein 1813. © Google Streetview

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag