Volledig scherm
Op de plek waar nu nog het Mexicaanse Popocatepetl zit, aan het Buitenhof, komt een vestiging van het moderne all day-concept Stan & Co © Free

Popocatepetl maakt plaats voor hippe tent waar je de hele dag kan eten

Het nieuws dat het Mexicaanse restaurant Popocatepetl aan het Buitenhof in Den Haag de deuren eind deze maand sluit, sloeg gisteren in als een bom. Horecabeheerder Debuut laat nu weten dat Stan & Co er voor in de plaats komt. Gasten kunnen er van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat terecht.

Het hip ingerichte Stan & Co wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren. ,,Op deze manier kan het pand aan het Buitenhof straks de hele dag gebruikt worden”, vertelt marketingmanager Sjoerd van Barneveld van horecaconcern Debuut. ,,Popocatepetl wordt vooral gebruikt voor het diner en ’s zomers is er een terras. Een ‘all day-concept’ past beter op deze locatie.”

Volgens Debuut zijn gelegenheden waar je de hele dag terecht kan om te eten sterk in opkomst. Er zijn al vestigingen in Utrecht, Arnhem en Zeist. In Amsterdam opent binnenkort een zaak en de locatie in Den Haag gaat in het nieuwe jaar open. Wanneer precies, is nog niet bekend. 

‘Popo’

Popocatepetl Den Haag gaat op 26 december definitief dicht. Debuut laat weten voornemens te zijn het restaurant - ‘Popo’ in de volksmond - op een andere locatie in Den Haag te openen. ,,Popocatepetl is een icoon. Een nieuwe plek wordt gezocht”, aldus Van Barneveld.

Eerder sloot Popocatepetl op de Beestenmarkt in Delft al de deuren. In Delft is geen vestiging van het Mexicaanse restaurant teruggekeerd.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Popocatepetl in Den Haag © indebuurt

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag