Volledig scherm
© PostNL

PostNL lanceert zegelserie pitstop Volvo Ocean Race

De zeven zeilteams die meedoen aan de Volvo Ocean Race maken tussen 18 en 20 juni een pitstop in Scheveningen, een gebeurtenis die volgens PostNL zo bijzonder is dat het bedrijf een speciale postzegelserie heeft ontworpen.

,,De komst van de Volvo Ocean Race is van belang, daar moesten we echt iets mee,'' aldus een woordvoerder.  Op de tien zegels zijn foto's afgedrukt van alle teams van de zwaarste zeezeilrace om de wereld. Het Nederlandse team Brunel is extra uitgelicht in de serie. De foto's zijn gemaakt tijdens eerdere etappes. De Volvo Ocean Race startte op 4 oktober in het Spaanse Alicante en finisht op 25 juni in het Zweedse Göteborg. 

Samenwerking
De ontwerpers van de postzegels hebben de nadruk gelegd op de samenwerking tussen de zeilers, omdat de teamleden elkaar hard nodig hebben tijdens de negen maanden durende wedstrijd. Samen trotseren ze extreme kou, hitte, hoge golven en harde wind.  

PostNL kiest jaarlijks zo'n achttien maatschappelijke onderwerpen of jubilea uit voor een speciale postzegeluitgifte. De Volvo Ocean Race is één van die onderwerpen. Tijdens de pitstop in Scheveningen wordt de serie officieel overhandigd aan de organisatie.   De postzegels zijn vanaf vandaag al verkrijgbaar bij alle Bruna-winkels. PostNL heeft in totaal 191.000 vellen laten drukken.

  1. As-Soenah-prediker die vrouwenbesnijdenis aanraadde bakt nu pizza’s: ‘Carrière naar de tyfus’

    As-Soe­nah-prediker die vrouwenbe­snij­de­nis aanraadde bakt nu pizza’s: ‘Carrière naar de tyfus’

    Een prediker van de As-Soennah moskee in Den Haag staat vandaag voor de rechter voor onder meer het aanraden van vrouwenbesnijdenis. In Nederland is dat strafbaar. De Hagenaar (32) wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor opruiing en aanzetten tot geweld tegen vrouwen. Justitie eist een werkstraf van 120 uur of een gevangenisstraf van 60 dagen en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag