Volledig scherm
beeld ter illustratie. © Maarten Sprangh

Protest tegen maximumsnelheid van de baan: ‘Te weinig animo onder boze automobilisten’

Het lijkt erop dat het protest van automobilisten die boos zijn over de verlaging van de maximale snelheid van 130 naar 100 kilometer per uur, niet doorgaat. De organisator is niet komen opdagen bij het gesprek met de gemeente over de randvoorwaarden van de demonstratie. Ook heeft hij geen geschikte locatie aangedragen.

De demonstratie werd eerder deze week aangekondigd op een facebookpagina, die veelvuldig gedeeld werd. De gemeente gaat er echter vanuit dat het protest, dat voor zaterdag 23 november op de planning stond, niet door zal gaan. ,,De organisator is niet verschenen voor zijn afspraak met de gemeente om over de randvoorwaarden te praten”, zegt de woordvoerder. ,,Daarnaast heeft hij het Malieveld aangedragen als locatie, maar omdat daar gezaaid gaat worden deze week heeft de gemeente aangegeven dat deze locatie niet beschikbaar is.” 

Niet genoeg

De organisator is daarvan op de hoogte gesteld door de gemeente en van hem werd verwacht een andere locatie aan te dragen. ,,Dit is niet gebeurd.” De gemeente Den Haag gaat er daarom vanuit dat de demonstratie niet doorgaat en heeft de demonstratie afgemeld., ,Ik heb de indruk dat het is afgelast omdat er niet genoeg deelnemers zijn.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag