Lijsttrekker Martijn Balster van de Haagse PvdA als wethouder in Zuidwest.
Volledig scherm
PREMIUM
Lijsttrekker Martijn Balster van de Haagse PvdA als wethouder in Zuidwest. © Frank Jansen

PvdA: Burgers moeten politie-aanhoudingen gaan onderzoeken

ReageerHet vertrouwen in de politie moet omhoog in Den Haag, vindt de PvdA. Daarom is het zaak dat in Haagse wijken burgercomités gaan analyseren hoe politieagenten aanhoudingen verrichten, zo schrijft de partij in haar verkiezingsprogramma: ‘Etnisch profileren dient te worden uitgebannen’.

12 reacties

 • Marcel wit

  1 jaar geleden
  Het valt mij wel op dat veel minder mensen boven de 70 worden gecontroleerd.
 • H. Tupker

  1 jaar geleden
  Hoe verzin je het! Nog even en de burgers mogen de agenten in de boeien slaan. In ieder geval zal er niemand van het politie apparaat op de pvda stemmen!
 • ria abbing

  1 jaar geleden
  Heb diep respect voor de Politie. Een baan wat meer gerespecteerd zou moeten worden. De PvdA zal niets meer worden en zeker met dit soort kul uitspraken. We waren van huis uit echte PvdA familie en zongen vroeger 1x in de week de internationale maar de partij heeft afgedaan en de arbeider in de steek gelaten en nu de hardwerkende politie agent rip PvdA.
 • Hans Tuijt

  1 jaar geleden
  Triest dat een partij tot dit soort idiote politieke standpunten komt. Agenten hebben een eed afgelegd en wirden vaak weinig menselijk behandeld door mensen. Spugen is nog het minste. Hoe kun je een niet-deskundige laten oordelen of een agent over de schreef is gegaan. Een klachtenprocedure is toch zeker genoeg. Vooral zo doorgaan PvdA. Plaatsen jullie je vanzelf overal buiten.
 • Wim Weber

  1 jaar geleden
  Petje af voor de politie! Deze mensen doen hun werk en verdienen geen wantrouwen. En helaas is het zo, dat er onder sommige etnische groepen iets meer gecontroleerd moet worden. Doen dus!

In samenwerking met indebuurt Den Haag