Exterieur van het gebouw aan de Rijnstraat waar de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat huizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Exterieur van het gebouw aan de Rijnstraat waar de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat huizen. © ANP

PvdA spreekt minister aan op gevaarlijke glasplaten megaministerie: ‘Veiligheid van mensen die er lopen in het geding’

De grote problemen met gevaarlijke glasplaten in het megaministerie aan de Rijnstraat duren veel te lang. Dat vindt de Tweede Kamerfractie van de PvdA. De partij spreekt de minister aan op het gepruts.

,,Gemeente Den Haag, Rijksvastgoedbedrijf en consortium PoortCentraal: los het op.’’ Dat zeggen Kamerleden Henk Nijboer en Attje Kuiken (beiden PvdA).

 1. Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bedden’
  PREMIUM

  Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bed­den’

  Met een even onverwacht als opvallend statement mengt waarnemend burgemeester Remkes van Den Haag zich in de discussie over de sluiting van het Bronovoziekenhuis. Nu alleen al een kleine 200 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, afkomstig uit de hofstad en omliggende gemeenten, vindt Remkes het géén goed idee om de intensive care van het ziekenhuis in Benoordenhout te heropenen.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag