Volledig scherm
Sticker wijst hulpdiensten op huisdieren in brandende woning © Pr

PvdD: ‘Help met sticker dieren uit de brand’

Partij voor de Dieren (PvdD) in de Haagse gemeenteraad wil met een speciale sticker levens van Haagse dieren redden. Met de sticker kunnen huisdiereigenaren aangeven dat ook beestjes in hun woning verblijven. Hulpdiensten kunnen zo tijdens een brand direct zien dat er nog andere bewoners aanwezig kunnen zijn.

In het Westland wordt de sticker al gebruikt. Ook in Rijswijk zijn er plannen om de plakkers in te voeren. ,,Als wij weten dat er een huisdier in huis is, kunnen we er naar zoeken”, zei een woordvoerder van de brandweer eerder. ,,Het is helemaal mooi als we ook nog weten hoeveel dieren er zijn en of ze wel of niet in een kooitje zitten.” Dit kan op de sticker worden aangegeven.

Als het aan de PvdD ligt, gaat Den Haag de stickers ook beschikbaar stellen. ,,Er komen nu nog te vaak huisdieren om bij woningbranden omdat de brandweer niet weet of en hoeveel dieren er in het brandend huis zitten’’, stelt raadslid Robin Smit. 

Beschikbaar

De partij stelt schriftelijke vragen om te kijken of de gemeente de stickers beschikbaar wil stellen. Niet alleen voor woningen met huisdieren, maar ook winkels, maneges en opvangcentra moeten volgens Smit de stickers gaan plakken. ,,Zo beschermen we alle dieren in Den Haag”.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag