Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Guus Schoonewille

PvdD noemt plannen van SP over bestrijding ratten in Moerwijk belachelijk: ‘Het zijn struikrovers’

Den Haag De Partij voor de Dieren en de SP denderen over elkaar heen over de bestrijding van de rattenplaag in Moerwijk. De twee hebben totaal andere ideeën over hoe ze de knaagdieren kunnen verdrijven die de wijkbewoners al tijden de stuipen op het lijf jagen.

De PvdD maakte de SP op sociale media inmiddels uit voor ‘struikrovers’. ,,Dankzij de struikrovers van de SP worden de Haagse binnentuinen niet vergroend, maar ontgroend’’, aldus de PvdD, die de anti-rat ideeën van de SP op sociale media als ‘belachelijk’ kwalificeert.

De SP vraagt zich ondertussen af of de PvdD de ernst van de plaag wel begrijpt. SP wil de ratten verjagen door de struiken te verwijderen in de binnentuinen. De ratten verschansen zich immers onder die struiken en in de wortels, met hun holen. De SP kreeg de woningcorporaties zover dat zij beloofden de struiken in de ban te doen. Tot verbijstering van de PvdD, die baalt dat er groen verdwijnt en het een ‘schijnoplossing’ noemt.

Vreetwalhalla

,,De enige oplossing is kraakhelder’’, zegt Robert Barker van de PvdD: ,,Het afval niet meer op straat gooien.’’ De ratten hebben volgens hem in Moerwijk immers een waar vreetwalhalla door al het eten dat de wijkbewoners op straat smijten. Hij betreurt het dat de biodiversiteit verdwijnt. ,,Struiken zijn goed voor insecten en vogels. En als er geen struiken zijn, graven de ratten elders hun hol, onder de huizen bijvoorbeeld.’’

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag