Israelische artillerie bij de grens met Gaza. In kader een van de tweets van Geert Wilders
Volledig scherm
Israelische artillerie bij de grens met Gaza. In kader een van de tweets van Geert Wilders © ANP/Twitter

PVV eist uitleg over anti-Israëlbetoging

De Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft Kamervragen gesteld over de anti-Israëlmanifestatie vanmiddag in Den Haag. De partij is verontwaardigd dat tijdens de demonstratie de Hitlergroet is gebracht en hakenkruizen en islamitische terreurvlaggen werden getoond.

Volgens de PVV heeft de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen gefaald, door daar niet tegen op te treden. Ook de Tweede Kamerfractie Bontes/Van Klaveren heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) om opheldering gevraagd.

In Den Haag liepen duizenden demonstranten mee in de anti-Israëldemonstratie, georganiseerd door onder meer het Nederlands Palestina Komitee. Bij het gemeentehuis op het Spuiplein werden toespraken gehouden, waarna de betogers via het Vredespaleis naar het Centraal Station liepen.

Betogers hadden Palestijnse vlaggen bij zich, maar er waren ook veel Turkse en Marokkaanse vlaggen te zien. Enkele demonstranten droegen borden met daarop afgebeeld de Israëlische vlag en een hakenkruis naast elkaar, met het teken = ertussen. De organisatie vroeg ze deze vlaggen weg te halen.

De politie Haaglanden liet vanavond weten dat er tijdens de 4 uur durende demonstratie in Den Haag geen aanhoudingen zijn verricht. De lokale partij Groep De Mos wil van het Haagse stadsbestuur weten waarom de demonstratie niet direct verboden is en waarom er geen aanhoudingen zijn verricht.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag