Volledig scherm
Andre Elissen © ANP

'PVV'er moet uit presidium na opzeggen van vertrouwen'

Nu de Haagse PVV-fractie het vertrouwen in lokale politici heeft opgezegd, moet PVV-raadslid Andre Elissen ook uit het presidium vertrekken. Dat vindt SP-raadslid Bart van Kent, die donderdagmiddag gaat voorstellen om de PVV'er te vervangen.

Volledig scherm
Bart van Kent © ANP

,,Als je het vertrouwen opzegt in ongeveer alles en iedereen kun je niet namens de hele raad in het presidium zitten'', licht Van Kent toe. Volgens de SP'er denkt een meerderheid van de Haagse politiek er zo over.

Een andere bron acht de kans inderdaad 'groot' dat Elissen uit het presidium vertrekt. De PVV'er zelf vindt dat hij kan blijven omdat het overleg 'politiek neutraal' is. In het presidium worden praktische zaken geregeld voor de gemeenteraad, zoals de agenda.  

Tegengewerkt
Donderdagochtend vergadert het presidium, dus nog met Elissen. 's Middags komen de fractievoorzitters - minus die van de PVV - bij elkaar in voorbereiding op het eerste raadsdebat van het nieuwe jaar donderdagavond.  

De PVV verraste woensdagmiddag de rest van de raad met een aanklacht van bijna drie pagina's lang. De grootste oppositiepartij voelt zich tegengewerkt, onheus bejegend en niet serieus genomen door politici en ambtenaren.

Quote

Als je het vertrouwen opzegt in ongeveer alles en iedereen kun je niet namens de hele raad in het presidium zitten.

SP-raadslid Bart van Kent

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (58%)
  • Nee (31%)
  • Geen mening (11%)
1634 stemmen