Volledig scherm
© anp

PVV: Leerplichtambtenaar naar scholen tijdens ramadan

De PVV in de Haagse gemeenteraad wil dat leerplichtambtenaren tijdens de komende ramadan meer controles houden op scholen om de aanwezigheid van de alle leerlingen op school te garanderen. De partij heeft raadsvragen gesteld en verwijst naar de zogenaamde actie luxeverzuim.

Tijdens deze acties, die vaak op de laatste schooldag voor een vakantieperiode of een eerste dag na een vakantieperiode plaatsvinden, worden de scholen bezocht door de leerplichtambtenaren.

Krokusvakantie
Op 19 februari dit jaar bleek dat een dag voor de krokusvakantie op zes scholen maar liefst 84 leerlingen onaangemeld afwezig waren. De PVV vindt het buitengewoon opvallend dat enkel de meer elitaire scholen zoals het Maris College, Zandvliet en De Populier zijn bezocht.

PVV-raadslid Elias van Hees: ,,Leerplichtambtenaren maken er een sport van om de dagen voor en na de schoolvakanties intensievere controles uit te voeren, vanwege groter risico op ongeoorloofd verzuim. Maar gebeurt dit in andere gevallen, zoals tijdens de islamitische vastenmaand ramadan en het suikerfeest ook? Zo nee, handhaven! Of er nou Mohammedaanse feestdagen zijn, of niet!"

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag