Eerbetoon aan Joop Roelofs van Q65 op de Soesdijksekade.
Volledig scherm
Eerbetoon aan Joop Roelofs van Q65 op de Soesdijksekade. © Frank Jansen

Q65-gitarist Joop Roelofs (74) overleden

Q65-gitarist Joop Roelofs uit Den Haag is gisteren op 74-jarige leeftijd overleden. Dat laat zijn familie weten. Hij overleed aan de gevolgen van slokdarmkanker.

,,Het was vandaag de zesde dag dat Joop lag te slapen. Elke dag deed hij dat steeds dieper'', schreef zijn zoon gisteren. ,,En uiteindelijk is hij dan ook weggegleden naar datgene wat niemand kent of weet. Joop is vanavond overleden.''

Joop Roelofs richtte samen met Frank Nuyens de legendarische, Haagse band in de jaren 60 op. Beiden speelden gitaar. Wim Bieler deed de vocals, Peter Vink basgitaar en Jay Baar drums. Maar de band heeft meer leden gekend. Eric van de Berk, Derk Groen (gitaar) en Rinus Hollenberg (gitaar) hebben ook deel uitgemaakt van de groep.

Hospice

Roelofs verbleef voor zijn dood in een hospice. Daar spraken we hem en vertelde hij (opgewekt) dat hij zijn kist al had klaar staan. ,,Het is een flight case, zoals die door bands worden gebruikt om bij vervoer de instrumenten in op te bergen. Die heb ik op mijn maat laten maken'', vertelde hij eind augustus. ,,Ik ben in zekere zin al onsterfelijk. Er zullen altijd weer jongens opgroeien die mijn muziek leuk vinden.''

In diezelfde maand werd er een permanente muurschildering onthuld op het elektriciteitshuisje bij de Soestdijksekade. Wij maakten daar een video (zie hieronder).

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag