Volledig scherm
© Petra Urban

Quote 500-bende is familie

Vier verdachten van de Quote 500-bende die gisteren voor het eerst terechtstonden, zijn familie van elkaar. Het gaat om drie broers en een oom. Door de jongste van de drie kwam de politie de bende op het spoor, zo bleek gisteren tijdens de rechtszaak.

Het was Rocky L. (29), het jongste broertje van Stef en Terry, die begin vorig jaar voor 17.000 euro aan sieraden inleverde bij een Haagse juwelier, schrijft AD/Haagse Courant vandaag.

De politie was net een groot onderzoek begonnen naar de criminele activiteiten van een jeugdgroep in de Haagse Spoorwijk en deed navraag bij juweliers. L., die alleen een invalidenuitkering had, sprong eruit. De politie onderzocht zijn computer en ontdekte toen dat aan de hand van de Quote 500, een lijst met Nêerlands rijkste inwoners, driftig gezocht was naar informatie. Aangiftes werden ernaast gelegd en toen bleek dat al voor miljoenen was buitgemaakt.

Batman
Het was het begin van het onderzoek dat de naam Batman meekreeg. Uiteindelijk pakte de politie in oktober veertien verdachten op. Acht van hen verschenen gisteren voor de rechter, onder wie de broers. Al generaties lang woont de familie in Spoorwijk. En niets of niemand kan de onderlinge band kapot krijgen, zo zei de vriendin van Terry gisteren. 'We vangen elkaar altijd op.'

Toch zal het, als het aan justitie ligt, lang duren voor ze weer bij elkaar zijn. Justitie verdenkt de broers en de overige verdachten niet alleen van de inbraken, maar ook van deelname aan een criminele organisatie, met het huis van Rocky L. als uitvalsbasis.

De inbraak had vrijwel altijd rond tien uur 's avonds plaats, als de bewoners thuis waren en het alarm niet werkte. 'Het is voor ons ambtenaren niet voor te stellen,' zei de aanklager, 'maar de huizen zijn zo groot, dat ze hun gang konden gaan zonder dat iemand het merkte.'

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (56%)
  • Nee (35%)
  • Geen mening (9%)
259 stemmen