Volledig scherm
© Lex de Jonge

Raad praat opnieuw over Nederlandse en Haagse vlag in raadszaal

Hart voor Den Haag/Groep de Mos, VVD, PVV en CU/SGP doen vanmiddag in de raadsvergadering opnieuw het voorstel om de Nederlandse en Haagse vlag een prominente plek te geven in de Haagse raadszaal. D66 heeft al laten weten tegen vlagvertoon te zijn.

In november vorig sneuvelde een vergelijkbaar voorstel net. De vier partijen willen met de nieuwe verhoudingen in de gemeenteraad opnieuw het voorstel voor de Nederlandse en Haagse vlag in de raadszaal indienen. Daarmee willen zij hun trots voor Nederland en Den Haag uitstralen.

Fractievoorzitter Arjen Dubbelaar van Hart voor Den Haag / Groep de Mos: ,,De Nederlandse vlag staat wel tijdens de naturalisatieceremonie in de raadzaal, maar niet tijdens de raadsvergadering. Wij willen deze vlag permanent in onze vergaderzaal hebben. Daarnaast moet er ook een Haagse vlag komen. Wij zijn trots op ons land en onze stad en dit willen we te allen tijde uitstralen naar onze inwoners. Symboliek hoort erbij.''

Trots

VVD-er Jan Pronk is blij is dat het voorstel lijkt te gaan lukken. ,,De Nederlandse en Haagse vlag staan symbool voor de trots op ons land en onze stad, de nationale en Haagse geschiedenis en de democratie, aldus de VVD.

De PVV wil met de vlag trots uitstralen. CU/SGP vindt dat de vlag symbool staat voor eenheid.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag