Volledig scherm
CDA- fractievoorzitter Daniëlle Koster © CDA

Raadslid gepasseerd als wethouder: Daniëlle Koster (CDA) stapt op

updateCDA-fractievoorzitter Daniëlle Koster stapt per 19 december op als raadslid. Dat heeft zij vandaag bekendgemaakt door het indienen van haar ontslagbrief.

‘De afgelopen jaren heb ik mij met heel mijn hart en ziel ingezet om de belangen van Den Haag te dienen als volksvertegenwoordiger’, schrijft ze. ‘Als raadslid heb je het voorrecht dat je je eigen stad op een heel andere manier leert kennen.’

Omroep West meldde eerder dat Koster oren had naar een post als wethouder in het stadsbestuur maar dat zij daarvoor werd gepasseerd. Eind november werd bekend dat Hilbert Bredemeijer door het CDA was voorgedragen als kandidaat-wethouder. 

Gemeenteraad

Koster kwam in 2014 in de gemeenteraad. De laatste jaren vervulde zij ook de functie van fractievoorzitter van het lokale CDA. Daar komt volgende week dus een einde aan. 

“Daniëlle heeft zich erg hard ingezet voor de stad Den Haag en het CDA”, meldt raadslid Kavish Partiman namens de CDA-fractie. Met name op de gebieden jeugd, veiligheid, openbare orde en leefbaarheid heeft Koster hard gestreden en veel bereikt. “Maar ook was ze een erg fijne collega voor de CDA-fractie en een ontzettend goede voorzitter”, schrijft Partiman in een korte verklaring. Hij neemt voorlopig de leiding van de fractie op zich.

Gisteren presenteerde het nieuwe stadsbestuur haar plannen voor de toekomst van Den Haag. Ook Koster was daarbij betrokken. Ze laat weten met trots terug te kijken op het coalitie-akkoord. ‘Nu de onderhandelingen zijn afgerond breekt voor mij de tijd aan om me weer met andere zaken bezig te houden en heb ik besloten om te stoppen als raadslid.’

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag