Rechtbanktekening van Arnoud van Doorn (m) en diens advocaat Anis Boumanjal (l) en de Officier van Justitie (r) in de rechtbank tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak twee weken geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbanktekening van Arnoud van Doorn (m) en diens advocaat Anis Boumanjal (l) en de Officier van Justitie (r) in de rechtbank tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak twee weken geleden. © Hollandse Hoogte / ANP

Raadslid op vrije voeten na verdenking moordpoging op Rutte, maar wel taakstraf voor tweets

Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn krijgt 120 uur taakstraf voor drie tweets uit 2018 en 2019 voor opruiing en aanzetten tot geweld tegen niet-moslims. Dat heeft de rechter vandaag bepaald. Er is momenteel veel commotie rond Van Doorn. Afgelopen zondag werd hij aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een moordpoging op Mark Rutte.

  1. Raadslid opgepakt op verdenking voorbereiding poging moord Rutte: ‘Ik ging naar m'n moeder’
    Play
    Video

    Raadslid opgepakt op verdenking voorberei­ding poging moord Rutte: ‘Ik ging naar m'n moeder’

    De politie heeft zondag Arnoud van Doorn, de fractievoorzitter van de Haagse Partij van de Eenheid, aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een moordpoging op demissionair premier Mark Rutte. Van Doorn werd zondagochtend door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) aangehouden en werd maandagavond alweer heengezonden. Van Doorn stelt schadevergoeding te gaan eisen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag