Volledig scherm
Videostill Ralf Sluijs © Foto AD

Raadslid Ralf Sluijs pleit voor Songfestival naar Hofstad in Haagse talkshow Spuigasten

VideoHet Eurovisie Songfestival, de Europese parlementsverkiezingen en het debuutjaar van het Haagse college: dat alles werd onder de loep genomen tijdens de Haagse talkshow Spuigasten en is hier terug te zien.

Nederland is al wekenlang in de ban van het Songfestival. Raadslid Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) pleitte al voor het organiseren van de editie van volgend jaar na de winst van Duncan Laurence. Maar Den Haag heeft toch helemaal geen geschikte zaal om het hier te houden? De politicus ziet het positief in, met ook het Malieveld als mogelijke locatie.

Presentatoren Ivar Lingen en Julia Broos voelden tijdens de show de Haagse Europarlementariërs Hans van Baalen (VVD) en Wim van de Camp (CDA) aan de tand. Vooruitkijkend op de komende verkiezingen schijnen zij hun licht over wat zij de afgelopen jaren hebben bereikt.

Omdat het Haagse stadsbestuur binnenkort zijn eerste verjaardag viert, kijken politiek verslaggevers Lot van Bree (Omroep West) en Herman Rosenberg (Den Haag Centraal) terug op dat jaar. Hoe doen Hart voor Den Haag/Groep de Mos, VVD, D66 en GroenLinks het? Is de coalitie er ongeschonden doorheen gekomen? Samen met de Haagse fractievoorzitters Frans de Graaf (VVD) en Martijn Balster (PvdA) bespreken zij de stellingen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (60%)
  • Nee (30%)
  • Geen mening (10%)
1326 stemmen