Volledig scherm
Mohamed el Majjaoui. © Angelo Blankespoor

Raadslid Wij in Rijswijk geeft zichzelf cadeau aan CDA, partij ontvangt hem met open armen

Mohamed el Majjaoui van partij Wij in Rijswijk doet zichzelf cadeau aan het CDA. El Majjaoui vindt de samenwerking binnen de lokale partij Wij niet prettig en klopte daarom aan bij het CDA dat hem én zijn zetel met open armen heeft ontvangen.

Het CDA gaat erdoor naar 4 zetels, Wij blijft met 2 zetels achter.

,,Ik heb er lang over nagedacht”, zegt El Majjaoui. Maar de manier van werken waarop binnen Wij wordt gewerkt bevalt de nieuwkomer in de politiek niet.

Het rommelt sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in de Rijswijkse politiek. Een jaar na de verkiezingen stapte de VVD uit de coalitie met GroenLinks, Wij en D66. De milieumaatregelen van GroenLinks gingen de liberalen veel te snel. Bij het formeren van een nieuw college kwam het CDA er alsnog in.

Voorkeurstemmen

Het is de eerste keer dat Wij meedeed aan de verkiezingen. Het is de partij van de populaire wethouder Björn Lugthart, die Wij begon nadat hij uit de SP was gestapt. El Majjaoui functioneerde als lijstduwer voor Wij, waarin hij destijds veel vertrouwen had. Hij kwam op voorkeurstemmen toch in de gemeenteraad. Met 190 voorkeurstemmen verwierf hij de meeste voorkeurstemmen voor Wij na lijsttrekker Lugthart met ruim 1100 voorkeurstemmen.

Liever CDA dan alleen verder

,,Ik had door kunnen gaan als eenmansfractie”, zegt El Majjaoui op basis van zijn draagvlak. Maar dat vindt hij geen goede optie.

El Majjaoui zegt een goed gevoel te hebben bij het CDA. ,,Het is een brede volkspartij en vaart een politieke koers die mij erg aanspreekt”, zegt El Majjaoui.

,,Ook het optreden van de CDA-fractie in de raad sluit in hoge mate aan bij mijn opvattingen over wat goed is voor het besturen van Rijswijk.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag