Jongeren veroorzaken overlast in de Grote Marktstraat.
Volledig scherm
Jongeren veroorzaken overlast in de Grote Marktstraat. © Regio15

Raddraaiers krijgen waarschuwingsbrief na onrust Haags stadscentrum

Jongeren die de afgelopen week voor onrust hebben gezorgd in de Grote Marktstraat, hebben een waarschuwingsbrief gekregen van de gemeente en politie. 

De gemeente en politie hopen op deze manier te voorkomen dat de raddraaiers opnieuw voor onrust zorgen. Tientallen tieners zorgden afgelopen dinsdag voor onrust, onder meer door luid joelend winkels binnen te rennen. Ook gooiden ze eieren en vuurwerk naar winkelend publiek en hulpverleners. Volgens de politie hing er een grimmige sfeer. Woensdag was het weer raak. Zo’n veertig jongeren waren naar het centrum gekomen na een oproep van een vlogger uit Papendrecht om mee te doen aan opnames. Er werden de afgelopen dagen twaalf jongeren aangehouden, waaronder de vlogger en zijn cameraman. Met een boete op zak mochten zij weer naar huis.

De waarschuwingsbrief viel donderdag op de mat bij 27 ouders en/of verzorgers. In de brief wordt gewaarschuwd dat de Haagse burgemeester niet zal aarzelen een gebiedsverbod op de leggen als de jongere de komende tijd weer de openbare orde verstoort. De politie zal de komende dagen extra zichtbaar aanwezig zijn in het centrum. 

  1. Den Haag, laat je zien aan onze AD-drone!
    #nlblijftthuis

    Den Haag, laat je zien aan onze AD-drone!

    Welke boodschap wil jij laten zien aan iedereen die nu thuis moet blijven of juist extra hard moet werken? Zaterdag vliegt de AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis over Den Haag om de mooiste stad achter de duinen van bovenaf te filmen. We zijn op zoek naar vlaggetjes, stoepkrijttekeningen, lieve teksten en dikke duimen omhoog, om mensen een hart onder de riem te steken. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag delen. Opgeven voor #NLBlijftThuis kan door te mailen naar info@nlblijftthuis.nl.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag