Volledig scherm
Archieffoto © Radio Tonka

Radio Tonka doet het nog en blijft ook dit jaar 'gewoon' uitzenden

Radio Tonka blijft ook dit jaar uitzendingen verzorgen in de ether, via het lokale station Den Haag FM. Dagelijks is de zender, ontsproten uit de Haagse krakersbeweging in de jaren 90, te beluisteren tussen elf uur 's avonds en drie uur in de nacht.

Tonka begon in 1994 op initiatief van een handvol Haagse muziekliefhebbers in het kraakpand de Blauwe Aanslag (zo genoemd omdat eerder vanuit hetzelfde gebouw jaren eerder in blauwe enveloppen aan de burgers de belastingaanslagen werden verstuurd).

Sindsdien volgden wisselende onderkomens, waarbij de toekomst herhaaldelijk aan een zijden draadje hing. Maar, zoals deze krant zes jaar geleden al meldde, 'Radio Tonka is niet kapot te krijgen'.

Radio Tonka is niettemin blij en opgelucht dat er ook in 2020 weer muziek in zit en heeft alweer plannen genoeg. ,,We willen vaker uitzendingen op locatie gaan verzorgen'', laat een woordvoerder weten. ,,Live verslag brengen van concerten en culturele evenementen. Op eigen initiatief of in samenwerking met bevriende organisaties.''

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag