Willie Wartaal (Olivier Mitshel Locadia) op de geluidswal van Ypenburg.
Volledig scherm
Willie Wartaal (Olivier Mitshel Locadia) op de geluidswal van Ypenburg. © Henriette Guest

Rapper Willie Wartaal komt met eerste album

De Haagse rapper, acteur en televisiepresentator  Willie Wartaal komt binnenkort met zijn debuutalbum. Enkelbangers heet zijn eerste plaat, een naam die is ontstaan nadat hij op Koningsdag 2018 tijdens een show van zijn band De Jeugd van Tegenwoordig van het podium viel en zijn enkel brak.

Als gevolg van die val zat Willie, wiens echte naam Olivier Mitshel Locadia luidt, drie maanden thuis en had hij ineens alle tijd om na te denken over wat hij wilde. Na al meer dan duizend shows te hebben gegeven en al vele albums te hebben uitgebracht met de Jeugd van Tegenwoordig besloot hij dat het tijd werd om zijn eigen muziek uit te brengen. Voor zijn solodebuut werkte hij samen met  rappers en producers als Vjèze Fur, Faberyayo en Bas Bron, maar ook met Willem van The Opposites en zijn collega Dio. Met die laatstgenoemde bracht hij afgelopen week een nieuwe single uit: Behalve Ik. Het album Enkelbangers verschijnt op 6 maart.

Ambassadeur

Willie Wartaal werd als kind van Curaçaose ouders geboren in het Zeeuwse dorp Poortvliet. Hij groeide in Amsterdam - met zijn broertje en zusje - op bij zijn drugsverslaafde moeder en hij leefde korte tijd in Portugal. Twee jaar geleden vestigde hij zich in de Haagse wijk Ypenburg. Afgelopen najaar was hij ambassadeur van de bibliotheek Den Haag.   

De hoes van het eerste album van Willie Wartaal
Volledig scherm
De hoes van het eerste album van Willie Wartaal © PIAS Holland

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag