Stille tocht voor Bilal.
Volledig scherm
PREMIUM
Stille tocht voor Bilal. © Jos van Leeuwen

Rappersgroep SK6 bedreigd vanwege dood van Bilal (20): ‘Mocht niet meer in Schipperskwartier komen’

Na de dood van Bilal Aydin (20) worden doodsbedreigingen geuit tegen een rappersgroep uit Laak. Die maakt gewelddadige drillmuziek en wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van de voetballer.

Grote messen zijn nooit ver weg als de rapgroep SK6 een clip uitbrengt. Ze zijn prominent in beeld, vastgehouden door jongeren met bivakmutsen, maskers of motorhelmen. De clips zijn opgenomen in het Schipperskwartier, het buurtje in Laak waar ze wonen en waar op de hoek daarvan Aydin met messteken werd gedood. In de muziek wordt geweld verheerlijkt. En het is populair. Een van de laatste clips is op YouTube inmiddels rond de 135.000 keer bekeken.

  1. Den Haag, laat je zien aan onze AD-drone!
    #nlblijftthuis

    Den Haag, laat je zien aan onze AD-drone!

    Welke boodschap wil jij laten zien aan iedereen die nu thuis moet blijven of juist extra hard moet werken? Zaterdag vliegt de AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis over Den Haag om de mooiste stad achter de duinen van bovenaf te filmen. We zijn op zoek naar vlaggetjes, stoepkrijttekeningen, lieve teksten en dikke duimen omhoog, om mensen een hart onder de riem te steken. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag delen. Opgeven voor #NLBlijftThuis kan door te mailen naar info@nlblijftthuis.nl.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag