Voor de culinaire rebel Pierre Wind is niets te dol.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de culinaire rebel Pierre Wind is niets te dol. © Frank Jansen

Rebelse kok Pierre Wind brengt ‘ecokookboek’ uit: ‘Een klein standbeeld zou wel gewaardeerd worden’

INTERVIEWHij heeft zich voor zijn doen best lang rustig gehouden. Na het alom geprezen boek Smaakpretpark uit 2009 hield hij zich in elk geval op de markt van kookboeken even op de vlakte. Maar nu is Pierre Wind terug. Met een handboek voor duurzaam koken. ,,Elke keer als ik zie hoe mooi alles gegaard is, maak ik weer een vreugdesprong!’’

Nog voordat de eerste vraag zelfs maar gesteld kan worden, schiet Pierre Wind uit de startblokken. Want De ecokeuken van Wind is niet zomaar een boek. Nee, het is een boek dat alles in de keuken kan veranderen. Kan ja. Want de mensen moeten natuurlijk wel eerst even tijd nemen om zich naar de boekhandel te spoeden. Maar dan krijgen ze ook wat!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag