Volledig scherm
© Desiree Schippers

Rebelz komt naar Den Haag na succesvolle crowdfundingsactie

Restaurant Rebelz heeft het voor elkaar gebokst: er is maar liefst 150.000 euro binnengesleept via een crowdfundingsactie en dus komt er een vestiging in Den Haag.

De organisatie opent in september haar deuren aan de Binckhorst. Het restaurant helpt ex-gedetineerde vrouwen weer aan een baan. Vanuit daar worden zij begeleid naar een nieuwe werkplek. In Rotterdam en Nieuwersluis zijn er al twee vestigingen geopend.

Er was in totaal 140.000 euro nodig om deze derde vestiging van de grond te krijgen. Dat geld, dat in totaal 150.000 euro is geworden, wordt gestoken in de inrichting, keuken en het terras. Het gaat om een lening, dus de investeerders krijgen na vijf jaar hun geld terug met een beetje rente.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Nawijn: ‘De situatie was zeer intimiderend’
    Video

    Nawijn: ‘De situatie was zeer intimide­rend’

    Hilbrand Nawijn, voormalig minister en tegenwoordig raadslid in Zoetermeer, is bedreigd tijdens een interview in winkelcentrum Palenstein. De fractievoorzitter van LHN vertelt over zijn aanvaring met de jongeren. Het is onrustig in Palenstein sinds de dood van de 18-jarige Wessel die vermoedelijk door een politiekogel werd geraakt in Delft. Hij overleed later die nacht in een ziekenhuis in Zoetermeer waar hij voor de deur was neergelegd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag