Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Rechtbank mild voor hardleerse Haagse dievegge

De Haagse rechtbank veroordeelt de 46-jarige Sandra C., een dievegge uit Den Haag die het vooral op zorg- en bejaardencentra had gemunt, tot een onvoorwaardelijk celstraf van een half jaar. Daarmee komt ze goed weg, want het Openbaar Ministerie vond dat de vrouw één jaar de cel in moest. 

Van de laatste vijftien jaar heeft Sandra C. er twaalf jaar in de gevangenis doorgebracht vanwege diefstallen. Door haar depressieve buien voelt ze een onbedwingbare neiging om steeds te gaan stelen. Toen ze vorig jaar juli op verlof mocht vanuit de gevangenis in Assen, pikte ze direct een portemonnee uit een woning. 

Vorig jaar november stal de vrouw ook al twee portemonnees, toen uit zorgcentrum Sophieke in Wassenaar. Verder had ze uit een spreekkamer van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Voorburg nog een portemonnee met creditcard gestolen, waar ze vervolgens geld mee had opgenomen. 

Verplicht

De reclassering bedacht verschillende oplossingen voor de vrouw, maar niets leek te helpen. De vrouw verklaarde twee weken geleden bij de rechtbank dat ze voorgoed weg wil uit Den Haag, omdat ze er steeds in de fout gaat. De rechtbank verplicht de vrouw om zich te laten behandelen, als ze weer vrijkomt. Daarvoor hoeft ze echter niet opgenomen te worden in een kliniek.

De rechtbank heeft ook bepaald dat ze zich niet meer mag laten zien in de buurt van verpleeg- en bejaardencentra. Doet ze dat toch, dan zou ze alsnog een voorwaardelijke celstraf van een half jaar moeten uitzitten.  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag