Volledig scherm
© ANP XTRA

Rechter wil cateraar niet berechten: 'Ik heb u dagelijks lange tijd gegroet'

Een politierechter van de rechtbank in Rotterdam heeft vandaag een zaak afgedaan tegen een 59-jarige cateraar uit Zoetermeer, omdat de twee jarenlang allebei bij de rechtbank in Den Haag werkten. Juist omdat de verdachte daar had gewerkt, diende de zaak in Rotterdam. 

De maaltijdenverkoper zat in november in zijn woonplaats Zoetermeer achter het stuur in zijn auto met bijna drie keer de maximum toegestane hoeveelheid alcohol. Daardoor zou hij op de Van Diestlaan schade hebben veroorzaakt en zijn doorgereden.

Om de onafhankelijkheid van de rechtspraak te garanderen en te voorkomen dat rechter en verdachte elkaar persoonlijk kennen diende de strafzaak bij de Rotterdamse rechtbank. ,,Ik heb jaren in de Haagse rechtbank gewerkt,’’ meldde de rechter echter direct bij binnenkomst in de rechtszaal van de verdachte.

Groeten

Quote

Ik heb u dagelijks een lange tijd gegroet

Politierechter

Na overleg met zijn advocaat zei de verdachte de rechter niet te kennen en geen bezwaar te hebben tegen afdoening van de zaak door deze rechter. ,,Maar ik ken u wel. Ik heb u dagelijks een lange tijd gegroet en vind het toch beter dat een andere rechter de zaak afdoet,’’ aldus de politierechter.

Op 19 november staat de Zoetermeerder opnieuw terecht in de Rotterdamse rechtbank. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag