Volledig scherm
De alleenstaande 75-jarige mevrouw Hanegraaff bezoekt graag dansavonden en is altijd in voor een praatje. Op 17 maart 1996 wordt ze dood aangetroffen in haar woning in de Ahornstraat in Den Haag aangetroffen. Vermoedelijk is ze enkele dagen daarvoor om het leven gebracht. © Politie Den Haag

Reconstructie moet helpen moord op Peternella Hanegraaff (75) in 1996 op te lossen

De 75-jarige Peternella Hanegraaff werd in maart 1996 dood gevonden in haar woning in de Ahornstraat in Den Haag. Ze blijkt door een misdrijf om het leven gekomen. De dader is nooit gepakt. Vandaag wordt in Team West en Opsporing Gezocht een reconstructie getoond van de laatste momenten van haar leven. 

De alleenstaande Peternella Hanegraaff wordt op 17 maart 1996 dood gevonden in haar woning. Ze is vermoedelijk enkele dagen daarvoor gewurgd en met messteken om het leven gebracht. 

In zowel Team West als Opsporing Verzocht wordt vandaag een reconstructie getoond van de laatste momenten van haar leven. Voor de gouden tip heeft het Openbaar Ministerie 15.000 euro uitgeloofd.

In januari van dit jaar heropende de politie de coldcasezaak van Peternella Hanegraaf, van Cornelia van den Bergen-Groenewold, die op 20 april 1991 dood in haar slaapkamer werd gevonden, en van Jan de Niet, die op 21 mei 1990 dood werd gevonden in het Haagse Bos.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag