Beeld ter illustratie: De Autopilot-functie van de Tesla Model
Volledig scherm
Beeld ter illustratie: De Autopilot-functie van de Tesla Model © ANP

Reed gloednieuwe Tesla in Den Haag uit zichzelf tegen slagboom, paal en gevel?

Een ongeluk met een Tesla in Den Haag heeft vraagtekens opgeroepen bij de Rijksdienst voor Wegverkeer. De gloednieuwe elektrische auto zou volgens de bestuurster uit zichzelf zijn gaan rijden.

Het ongeluk gebeurde afgelopen december in Den Haag. De bestuurster heeft tegen het Financieele Dagblad verteld dat de auto, een Tesla model 3, uit zichzelf begon te rijden, een slagboom, een paal en een boom ramde en tegen een gevel tot stilstand kwam.De vrouw zou daarbij lichtgewond zijn geraakt.

Volgens een woordvoerder van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) wordt er nu onderzoek gedaan naar het verhaal van de vrouw. ,,We stellen geen onderzoek in naar de auto, maar naar het verhaal van die mevrouw, omdat zij aan heeft gegeven dat er iets aan de hand was. Wij gaan haar verhaal opnemen en nemen contact op met Tesla om te horen wat er aan de hand is." De auto zelf wordt niet onderzocht door technici van de RDW. ,,Dat is al gebeurd door Tesla zelf en dat is al gedeeld met die mevrouw. Dus dat zullen wij ook te horen krijgen als we die mevrouw gaan spreken."

Mankement

Iedereen kan melding maken bij de RDW van een defect aan een auto, maar dat leidt niet tot een stapel klachten. ,,Het komt wel eens voor, maar niet supervaak." In de meeste gevallen, als er daadwerkelijk sprake is van een mankement aan een auto of onderdeel, zien dealers dat en leidt dat tot een terugroepactie van de fabrikant.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag