Reisbureau/kapper Royal in Haagse Stationsbuurt verwoest door explosie: ‘Het leek wel een bom’

Video,,Het leek wel een bom”, zegt een buurtbewoner over de explosie die vannacht een bedrijfspand op de hoek van de Jan Blankenstraat en de Hoefkade in Den Haag verwoestte. In het pand zaten een reisbureau en een kapsalon. Volgens de politie zou iemand wat naar binnen hebben gegooid. Er zijn geen gewonden gevallen. 

De explosie gebeurde iets voor 02.00 uur en was in de wijde omtrek te horen. ,,We wisten niet wat we hoorden”, zegt een buurtbewoner die aan de Stationsstraat woont. ,,Ons huis stond te schudden op zijn grondvesten. Ik ben even gaan kijken zag toen de ravage.”

Schade

De schade is groot. De ruimte waar het reisbureau in zat, is volledig verwoest. De deuren en ramen zijn eruit gesprongen en binnen is het een grote puinhoop. De omgeving van het hoekpand is afgezet en de politie en brandweer doen onderzoek naar de explosie.

,,Er lijkt iets naar binnen te zijn gegooid. Wat dat is, wordt onderzocht”, aldus een politiewoordvoerder. Volgens getuigen zou de aanslagpleger in de richting van de Van Limburg Stirumstraat zijn gevlucht. Het zou volgens de politie om een blanke man gaan, die geheel in het zwart gekleed en gele winkeltas de aanslag pleegde. 

Er zijn geen gewonden gevallen. Volgens de zegsman konden de mensen die boven het pand wonen, daar blijven. Er zijn geen aanhoudingen verricht. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Bedrijfspand aan Hoefkade volledig verwoest door explosie. © District8
Volledig scherm
Explosie in reisbureau in de Schilderswijk. © Jos van Leeuwen
Volledig scherm
Een agent verzoekt omstanders afstand te nemen van het pand waar de explosie was. © Jos van Leeuwen

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (11%)
7309 stemmen