Reisbureau/kapper Royal in Haagse Stationsbuurt verwoest door explosie: ‘Het leek wel een bom’

Video,,Het leek wel een bom”, zegt een buurtbewoner over de explosie die vannacht een bedrijfspand op de hoek van de Jan Blankenstraat en de Hoefkade in Den Haag verwoestte. In het pand zaten een reisbureau en een kapsalon. Volgens de politie zou iemand wat naar binnen hebben gegooid. Er zijn geen gewonden gevallen. 

De explosie gebeurde iets voor 02.00 uur en was in de wijde omtrek te horen. ,,We wisten niet wat we hoorden”, zegt een buurtbewoner die aan de Stationsstraat woont. ,,Ons huis stond te schudden op zijn grondvesten. Ik ben even gaan kijken zag toen de ravage.”

Schade

De schade is groot. De ruimte waar het reisbureau in zat, is volledig verwoest. De deuren en ramen zijn eruit gesprongen en binnen is het een grote puinhoop. De omgeving van het hoekpand is afgezet en de politie en brandweer doen onderzoek naar de explosie.

,,Er lijkt iets naar binnen te zijn gegooid. Wat dat is, wordt onderzocht”, aldus een politiewoordvoerder. Volgens getuigen zou de aanslagpleger in de richting van de Van Limburg Stirumstraat zijn gevlucht. Het zou volgens de politie om een blanke man gaan, die geheel in het zwart gekleed en gele winkeltas de aanslag pleegde. 

Er zijn geen gewonden gevallen. Volgens de zegsman konden de mensen die boven het pand wonen, daar blijven. Er zijn geen aanhoudingen verricht. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Bedrijfspand aan Hoefkade volledig verwoest door explosie. © District8
Volledig scherm
Explosie in reisbureau in de Schilderswijk. © Jos van Leeuwen
Volledig scherm
Een agent verzoekt omstanders afstand te nemen van het pand waar de explosie was. © Jos van Leeuwen
  1. Celstraf geëist tegen man die gemeentemedewerkster tot bloedens toe sloeg met paraplu

    Celstraf geëist tegen man die gemeenteme­de­werk­ster tot bloedens toe sloeg met paraplu

    Justitie eist 4 maanden cel en 160 uur taakstraf tegen de 26-jarige Clarence W. uit Voorburg. Hij zou op 14 december 2017 met een mes een motoragent hebben bedreigd. Anderhalve maand later mishandelde de verdachte een medewerkster van de gemeente Leidschendam door haar met een paraplu in het gemeentehuis tot bloedens toe te slaan. ,,Verdachte heeft een veel te kort lontje”, sprak de aanklager.
  2. Geen cel maar tbs voor ontoerekeningsvatbare Haagse steker Malek F.

    Geen cel maar tbs voor ontoereke­nings­vat­ba­re Haagse steker Malek F.

    Malek F. (33) is vanmiddag in de rechtbank Schiphol volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het neersteken van drie mensen op 5 mei 2018 in Den Haag. Volgens de rechter heeft F. volledig onder invloed van psychose gehandeld. Er was geen sprake van een terroristisch motief, wel handelde F. met voorbedachte rade: hij kocht een mes om ‘zijn duivelsaanbidders’ aan te vallen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag