Volledig scherm
Martine Seijffert (28) blogt over haar reizen van Mexico tot India. © Privéfoto

Reislustige Rijswijkse vertelt over mooiste landen

Met een stewardess als moeder, kreeg de Rijswijkse Martine Seijffert (28) de reislust met de paplepel ingegoten. Haar mooiste reizen beschrijft ze op haar nieuwe online magazine myworldisyours.nl.

Volledig scherm
© Privéfoto

Sommige moeders nemen hun kind een keer mee naar de dierentuin of het Dolfinarium. De moeder van Martine Seijffert pakte het anders aan. Als kind reisde Martine al naar Bangkok en Brazilië. ,,Als familie reis je mee op een lager tarief. Alleen als er plek was, kon je mee. Maar daardoor had ik al wel veel gezien op jonge leeftijd."

Sinds kort zijn haar mooiste reizen, of beter gezegd, de mooiste verhalen, te zien op haar nieuwe online reismagazine, dat sinds woensdag in de lucht is. ,,Je moet het niet zien als een reisgids. The Lonely Planet, bijvoorbeeld, is echt gebaseerd op feiten. Waar kan je het beste slapen, eten en drinken. Ik wil de verhalen van de mensen die ik daar tegenkom vertellen. Het moet andere mensen inspireren."

Vijf landen
Tot nu toe bevat haar magazine verhalen en uitleg over vijf landen: Mexico, Guatemala, Belize, Thailand en India. Seijffert beschrijft haar eigen ervaringen, geeft tips over bezienswaardigheden en algemene informatie over het land. ,,Er zijn nu nog zo'n vijftien landen buiten Europa waar ik over kan schrijven, maar die komen er later bij op de website."

Na haar studie Journalistiek ging Seijffert met haar vriend (nu man) tien maanden op reis. ,,We deden tien landen in tien maanden. Zo kwamen we in India, Thailand, Nepal, Laos, Cambodja, Vietnam, Maleisïe, Nieuw-Zeeland, Australië en de Fiji-eilanden."

Indruk
,,De plek die de meeste indruk heeft gemaakt is India. De kleuren van dat land, de mensen. Dat was echt heel overweldigend. In Thailand vind je weer hele mooie stranden en ook de natuur in Australië is heel erg gaaf."

De 28-jarige is een groot voorstander van op reis gaan zonder al te veel voorbereidingen. ,,Je laten verrassen door het land is wat reizen zo mooi maakt. Dat je weg kan als je het zat bent, of juist langer kan blijven als je het ergens heel tof vindt. Daarom boek ik nooit ver van tevoren en doe ik ook niet aan hotels van tevoren reserveren. Op die manier leer je een land echt kennen."

,,Er zijn mensen die zich laten afschrikken door nare berichtgeving in het nieuws en daarom liever niet naar landen als Guatemala gaan. Terwijl het een prachtig land is. Ik hoop met mijn verhalen ook die andere kant te laten zien."

Quote

Je laten verrassen door het land is wat reizen zo mooi maakt.

Martine Seijffert

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag