Volledig scherm
Reizigers die van vrijdag 22 november tot en met zondag 24 november van Delft naar Den Haag willen, of andersom, zullen met de bus moeten. © Thierry Schut

Reizigers opgelet: treinen rijden drie dagen niet tussen Delft en Den Haag

Reizigers die tussen Delft en Den Haag treinen, zullen van vrijdag 22 november tot en met zondag 24 november flink langer moeten reizen. Door werkzaamheden aan het spoor bij Rijswijk, moet het spoor worden afgesloten. 

Tussen station Delft en Den Haag Centraal rijden er op vrijdag, zaterdag en zondag geen treinen, meldt mediapartner Indebuurt. Reizigers die toch met het ov richting Delft of Den Haag willen komen, zullen de NS-bus moeten nemen. 

De NS-bus stopt op alle stations waar de trein normaal ook stopt. De bus rijdt bijvoorbeeld via Delft-Zuid naar Delft, Rijswijk, Den Haag HS en Den Haag Centraal. Volgens de NS zijn reizigers in dat weekend een kwartier tot een half uur langer onderweg dan normaal.

Het is voor reizigers nu nog even afzien, door de stremmingen. De komende periode wordt hard gewerkt om het spoor te verbreden. Zo komen er in plaats van twee, vier sporen op een groot gedeelte van het traject tussen Den Haag en Rotterdam. Dat betekent dat er straks meer treinen kunnen rijden en dat treinreizigers (vooral bij de stations Delft-Zuid en Delft Campus) veel minder lang op de volgende trein hoeven te wachten. Niet alleen in Rijswijk, maar ook bij Delft-Zuid wordt de komende periode hard gewerkt aan de verdubbeling van het spoor. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag