Volledig scherm
PREMIUM
Stadsboerderij De Balijhoeve © Remco Zwinkels

Renovatie Balijhoeve weer uitgesteld

De verbouwing van stadsboerderij De Balijhoeve begint weer later dan gepland. In plaats van begin 2019 verwacht de gemeente nu dat het gebouw pas in september 2020 gereed is. Eigenlijk had de renovatie van de boerderij al dit jaar moeten beginnen.

Onder andere stijgende bouwkosten door de aantrekkende economie en een exploitatietekort zorgden er volgens de gemeente voor dat de renovatie dit jaar niet kon beginnen. Dit keer is de reden van de vertraging dat is afgeweken van het eerdere ontwerp. ‘De eisen en wensen van alle gebruikers en huurders zijn op een efficiëntere manier in het nieuwe ontwerp opgenomen’ laat de gemeente weten. Eisen op het gebied van duurzaamheid en toegankelijkheid zijn daarnaast nu ‘beter gewaarborgd’.

,,Jammer, maar uiteindelijk financiert de gemeente de verbouwing. Voor ons geldt: hoe eerder, hoe beter”, reageert Bé Emmens, secretaris van stichting Vrienden van de Balijhoeve. De stichting is ontstaan vanuit de Samenspraakgroep Balijhoeve, die al sinds 2015 probeert de boerderij te redden. Nadat de gemeente bekend had gemaakt te moeten bezuinigen, stond de toekomst van De Balijhoeve op het spel. In totaal bedraagt de investering nu 1,6 miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag