Volledig scherm
Pollepel Restaurant Cottontree Mer sluit de deuren © Frank Jansen

Restaurant Cottontree Mer sluit de deuren

Restaurant Cottontree Mer - het voormalige Seinpost aan de Zeekant in Scheveningen - heeft de deuren gesloten. Gasten die het restaurant proberen te bellen, krijgen via een bandje te horen dat dit om ‘economische redenen’ is gedaan. ,,Het is niet zo dat onze gasten niet blij waren. Ze kwamen de laatste periode simpelweg niet of te weinig’’, laat het restaurant weten.

Met de sluiting komt een einde aan een lange rijke traditie. Het paviljoenvormige visrestaurant op het Seinpostduin opende in 1982. In de beginperiode wist chefkok tevens grootaandeelhouder Henk Savelberg er een Michelinster te veroveren en hield die status van 1985 tot 1989. Sinds 1996 was Gert-Jan Cieremans er de eerste man en onder zijn leiding herkreeg Seinpost zijn Michelinster in 2006. Nadat de zaak overstapte op een andere, laagdrempeliger formule en de naam aanpaste in Cottontree Mer verloor het in 2016 zijn ster en daarmee ook een deel van de klandizie. In de rubriek Gouden pollepel van deze krant kregen de ‘culinaire schilderijtjes’ van Cieremans in 2016 nog het hoge rapportcijfer 8,2.

Er zijn geen plannen voor een doorstart en onbekend is wat er met het personeel gebeurt. Klanten worden doorverwezen naar het zusterrestaurant Cottontree City aan het Lange Voorhout, de voormalige Bistroquet die wel goed zou lopen. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag