Volledig scherm
PREMIUM
Gerechten met kabeljauw uit de Noordzee blijken niet veel te worden aangeboden door de restaurants in Scheveningen. © 24 Kitchen

Restaurants Scheveningen bieden ‘te weinig’ vis uit Noordzee aan: ‘Onze vis wordt ondergewaardeerd’

Slechts de helft van alle aangeboden vis op de menukaarten in de Scheveningse haven komt uit de Noordzee. Ook op het strand zijn gerechten met ‘eigen’ vissoorten schaars. De meest aangeboden vissoort is zalm, die wordt geïmporteerd uit het buitenland. Daarna staat geïmporteerde tonijn het meest op het menu, gevolgd door de Noordzee sliptong.

Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Stichting Noordzeevis. In het onderzoek zijn de menukaarten van 25 restaurants in de Scheveningse haven onderzocht op aanwezigheid van vishoofdgerechten met Noordzeevis. Daaruit blijkt dat restaurants minder Noordzeevis aanbieden vanwege de grote populariteit van geïmporteerde vissoorten bij de consument. ,,Noordzeevis is onbekend en wordt daarom ondergewaardeerd’’,  weet bestuurslid Suzanne van der Pijll.  

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag