Gerechten met kabeljauw uit de Noordzee blijken niet veel te worden aangeboden door de restaurants in Scheveningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerechten met kabeljauw uit de Noordzee blijken niet veel te worden aangeboden door de restaurants in Scheveningen. © 24 Kitchen

Restaurants Scheveningen bieden ‘te weinig’ vis uit Noordzee aan: ‘Onze vis wordt ondergewaardeerd’

Slechts de helft van alle aangeboden vis op de menukaarten in de Scheveningse haven komt uit de Noordzee. Ook op het strand zijn gerechten met ‘eigen’ vissoorten schaars. De meest aangeboden vissoort is zalm, die wordt geïmporteerd uit het buitenland. Daarna staat geïmporteerde tonijn het meest op het menu, gevolgd door de Noordzee sliptong.

  1. Hoe Yerseke het kloppend hart van de visindustrie werd
    PREMIUM
    reportage

    Hoe Yerseke het kloppend hart van de visindu­strie werd

    Nog aan het uitbuiken van de kerstmaaltijd? Of al bezig met de hapjes voor de jaarwisseling? De kans is heel groot dat de vis op het menu een keer in Yerseke is geweest. Het dorp staat alom bekend om schaal- en schelpdieren, maar voor veel bedrijven is verse vis veel belangrijker geworden. Op bedrijventerrein Olzendepolder verrijst het ene na het andere nieuwe pand waar vis in filetjes wordt gesneden, overgeladen en verhandeld.

In samenwerking met indebuurt Den Haag