Volledig scherm
Richard de Mos over de dagen na de inval door de Rijksrecherche: ,,Ik dacht: ik doe mezelf wat aan. Politiek is mijn leven, hè.” © Pim Ras Fotografie

Richard de Mos: ‘Als dat niet mag, dan kunnen ze bij iedere wethouder binnenvallen’

Richard de Mos gelooft heilig dat hij nog een toekomst heeft in de politiek, ondanks de corruptieaffaire die zijn partij gijzelt. ,,We knokken ons terug. En als ik straks de blokkade ben voor andere partijen, dan hoef ik geen wethouder te worden.”

Dat zegt de partijleider van Groep de Mos in een uitgebreid interview dat morgen op deze website en in de krant verschijnt. Daarin spreekt De Mos openhartig over de eerste dagen na de inval door de Rijksrecherche (‘een hel, ik was in paniek’) en zijn handelwijze in het stadsbestuur: ,,Bij de inval zat ik op een hoekje van de bank, tegenover me zo’n rechercheur. Het enige dat hij zei was: ‘u wordt verdacht van ambtelijke corruptie, omkoping en schending van het ambtsgeheim. Daarover gaat straks ook een persbericht uit’. Ik zei: een persbericht? Dan is mijn politieke carrière voorbij.”

‘Eer en geweten’

De Mos zegt altijd ‘naar eer en geweten’ gehandeld te hebben. De nachtvergunningen voor zijn vriend en partijdonateur Atilla A. zijn niet met gesjoemel verstrekt, stelt De Mos. Wel is er vooraf contact geweest over het vergunningbesluit: ,,Natuurlijk spreek ik hem, dat doet iedere partij (...) Zo werk je toch als wethouder? Als dit niet mag, wens ik ze veel succes bij de Rijksrecherche, dan kun je iedere dag ergens binnenvallen.” 

De Mos gelooft dat er geen veroordeling volgt: ,,Ik sta 110 procent achter mijn werkwijze. Ik doe het allemaal voor de stad, voor de mensen. Kijk hier eens rond: ik geef niks om geld. Ik heb geen eurocent in mijn zak gestopt, ik heb geen penthouse. Ik rijd een oude Scenic uit 2005, die meubels komen allemaal van de kringloop, bij wijze van spreken.”

Lees morgen het interview op deze website en in de krant.

Volledig scherm
Richard de Mos wordt begroet door een buurtbewoner. © Pim Ras Fotografie

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag