ADO heeft haar supporters hard nodig nu het onderaan de ranglijst staat, aldus De Mos. Wedstrijden spelen zonder publiek wijst hij dan ook keihard af.
Volledig scherm
ADO heeft haar supporters hard nodig nu het onderaan de ranglijst staat, aldus De Mos. Wedstrijden spelen zonder publiek wijst hij dan ook keihard af. © BSR Agency

Richard de Mos: ‘Geen voetbal in Den Haag zonder publiek’

Hart voor Den Haag wil dat er zolang de coronamaatregelen gelden niet wordt gevoetbald in Den Haag. Spelen zonder publiek is volgens partijleider Richard de Mos sowieso uit den boze, vooral omdat ADO Den Haag de steun van de twaalfde man hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie. 

De politicus sluit zich hiermee aan bij burgemeester John Jorritsma van Eindhoven, die gisteren liet weten dat PSV absoluut niet voor 1 juni mag beginnen met trainen. De KNVB heeft bekend gemaakt dat het de competities in Nederland vanaf juni uit wil spelen. 

Status

Richard de Mos en zijn collega Nino Davituliani delen de opvattingen van Jorritsma. ,,Voetbal staat niet boven de wet. Trainingen worden met 25 man gehouden en zijn een samenscholing. We treden hier tegenop en moeten er, vanwege het beschermen van onze gezondheid, voor zorgen dat het voetbal geen status aparte krijgt”, aldus de Haagse politici. 

,,Wij roepen Remkes op om richting de KNVB een helder statement te maken, dat luidt: ‘Zolang de coronamaatregelen gelden wordt er niet gevoetbald in Den Haag, ook niet zonder supporters. Het voetbal is er voor hen en bovendien heeft onze trots juist nu een vol stadion keihard nodig.” 

Zij pleiten voor het scenario waarin de eredivisie volgend jaar uit 20 clubs bestaat, en de huidige nummers 1 en 2 uit de eerste divisie promoveren en de huidige nummers 17 (ADO) en 18 in de eredivisie blijven.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag