Volledig scherm
Ricky van den Bergh. © RV

Ricky van den Bergh stopt bij Wateringse Veld Kranenburg vanwege gebrek aan discipline

Ricky van den Bergh stopt na dit seizoen bij Wateringse Veld Kranenburg. De oud-prof is sinds vorig seizoen als hoofdtrainer actief bij de Haagse zaterdag tweedeklasser. ,,Er spelen diverse zaken. Zo heb ik moeite met het gebrek aan discipline binnen de spelersgroep. Natuurlijk weet ik dat dit een vriendengroep is, maar ik vind wel dat iedereen zich aan de afspraken dient te houden", stelt Van den Bergh.

Na de tweede opeenvolgende promotie schoot Wateringse Veld Kranenburg dit seizoen als een komeet uit de startblokken en won het de eerste periodetitel. Maar daarna volgde een opmerkelijk verval. Zo gingen de laatste vier wedstrijden voor de winterstop met duidelijke cijfers verloren en werden er maar liefst negentien tegendoelpunten geïncasseerd.

,,Of die serie in mijn besluit heeft meegespeeld? Uiteindelijk toch wel. Het een heeft met het ander te maken. Ik kwam tot de conclusie dat het voor mij en de spelersgroep beter is om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Ik heb dit ook bewust op tijd aangegeven zodat de club bijtijds op zoek kan naar een vervanger."

Zijn toekomst als voetbaltrainer verkeert nu in het ongewisse. ,,Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik heb zeker nog wel zin om een club te trainen. Mocht er uiteindelijk niets op mijn pad verschijnen, dan ga ik lekker op zaterdag met mijn kinderen naar het voetballen kijken." Zaterdag hervat WV Kranenburg de competitie met een bezoek aan Berkel.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag